17. 03. 2018.

FIZIKA

OSNOVCI

Physics4Kids

Namenjeno učenicima od I do V razreda osnovne škole. Cilj razvijanje psihomotornih sposobnosti dece uzrasta od prvog do petog razreda osnovne škole. Usvajanje osnovnih znanja i veština vezanih za prirodne nauke. Učenje odabranih poglavlja redovne nastave kroz eksperimente. Razvijanje kreativnih sposobnosti dece. Upoznavanje prirodnih pojava i osnovnih prirodnih zakona. Sticanje osnovne naučne pismenosti, osposobljavanje za uočavanje i raspoznavanje fizičkih pojava u svakodnevnom životu i za aktivno sticanje znanja o fizičkim i hemijskim pojavama kroz istraživanje, usmeravanje  prema primeni zakona prirodnih nauka u svakodnevnom životu i radu. Jednom nedeljno jedan sat.

Takođe, na ovim časovima polaznici će se osposobiti za javno predstavljanje naučenih znanja, što će nakon završenog kursa i pokazati kroz mini festival na kome će svojim roditeljima i drugarima prezentovati naučeno.

Nakon uspešno završenog kursa, održanog festivala polaznici će dobiti diplomu o završenoj obuci za Mladog demonstratora Gaussić.

 

F1

Namenjen učenicima VI-VIII razreda  osnovne škole. Celokupan plan nastave je podeljen u nekoliko oblasti, tako da prati plan i program nastave koji je akreditovan od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Dva sata nedeljno tokom cele školske godine. Cilj razvijanje psihomotornih sposobnosti dece uzrasta šestog, sedmog i osmog razreda osnovne škole. Usvajanje osnovnih znanja i veština vezanih za fiziku. Razvijanje kreativnih sposobnosti dece. Upoznavanje prirodnih pojava i osnovnih prirodnih zakona. Sticanje osnovne naučne pismenosti, osposobljavanje za uočavanje i raspoznavanje fizičkih pojava u svakodnevnom životu i za aktivno sticanje znanja o fizičkim pojavama kroz istraživanje.