GAUSS ACADEMY sada na još jednoj lokaciji

Obaveštavamo vas da je GAUSS ACADEMY od 01.09.2017 počeo sa radom na još jednoj lokaciji na adresi Nićifora Ninkovića 7 na Petlovom Brdu.

Budući da smo u GAUSS ACADEMY-ji pored polaznika sa opština Voždovac, Vračara i Zvezdare, imali i polaznike iz opštine Rakovica. Zbog sve većeg interesovanja za našu školu iz ove i rubnih opština opštine Rakovica, odlučili smo se da na ovoj lokacija bude prva sledeća pozicija GAUSS ACADEMY-e.

Na novoj lokaciji  bićemo dostupniji deci iz opštine Rakovica i sa opštine Čukarica.

Takođe vas obaveštavamo da je GAUSS ACADEMY otvaranjem ove lokacije istovremeno postao partner Obrazovnog centra T&T.

Ovo partnerstvo omogućiće najboljim polaznicima GAUSS ACADEMY-e, nakon navršenih 15 godina, šansu za pune i delimične srednjoškolske stipendije za jednogodišnje usavršavanje u elitnim privatnim britanskim i američkim školama.

Od 2010. godine, obrazovni centar T&T, kao zvanični saradnik i koordinator britanskog udruženja HMC (Velika Britanija) u Srbiji, učestvuje u organizaciji programa dodele školarina. To je deo većeg projekta koji HMC sprovodi u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Oko 60 vrhunskih britanskih privatnih škola su članice udruženja HMC. One daju stipendije za unapređenje obrazovanja srednjoškolcima iz našeg regiona. U isto vreme to je i prilika da britanski srednjoškolci upoznaju kulturne posebnosti ovog dela Evrope. Zbog izuzetnih rezultata koje su tokom prethodnih godina učenici iz Srbije pokazali školujući se u V. Britaniji, programu stipendiranja učenika iz Srbije, priključila se od 2015. godine i američka organizacija ASSIST. Organizaciju ASSIST podržavaju 92 privatne američke škole. U prošloj godini, one su uložile US$5,9 miliona u vidu školarina za besplatno školovanje učenicima iz zemalja koje se nalaze u ASSIST programu. Prosečna visina stipendije iznosi US$ 59,170.

Škole učesnice programa HMC i ASSIST daju stipendistima priliku da podignu nivo svog obrazovanja u izuzetnim uslovima izvođenja nastave. To uključuje potpuno opremljene laboratorije za praktičan rad iz prirodnih nauka, sportske sale, teniske terene, bazene i ogroman broj vannastavnih aktivnosti: gluma, muzika, jahanje, razgovori, debate i razna međuškolska takmičenja.